1 Läs mer >>
"bassängen" med sand :)

De fina nya hinkarna och spadarna


kanterna

Barnen hade jättekul med sanden, lite jobbigt att den dammade så mycket bara. Hoppas det lägger sig. Annars blir det jobbigt att andas in sand hela dagarna.

sandlådan

2 Läs mer >>
Det gick ju bra att stänga idag, de två sista barnen lekte med Ipaden tills de gick hem. Det var underbart väder ute idag, solen värmde bra! Hade nästan planer på att stänga ute, men det skulle nog bli lite kallt efter fem.

Nu har jag precis avnjutigt en underbar middag bestående av korvstroganoff och ris som älskling hade klart när jag kom hem :)

Snart kommer min bror och hans flickvän?? hit på fika, vi har te och kaffe och de får fixa fikabröd, fast brorsan går ju på någon diet så vi får se vad det blir. 


ja idag är det onsdag

0 Läs mer >>
Någon av mina kollegor kom på att alla skulle ta en bild av sitt kök och en bild av vardagsrummet och sen sätta upp på väggen i personalrummet, sen skulle de andra gissa vem som bodde var.
Vissa var lättare än andra och ett hus vet vi fortfarande inte vem som bor i och korten har hängt där sen i fredags. Så snart måste vi klura ut vem det är.

Nästa gång ska det fotas en garderob, badrum och sovrum. Jag har bara en garderob så det blir inte direkt svårt att välja. Och det kommer bli svårare att gissa min garderob än vardagsrummet.
En lite rolig grej vi gör på rasterna :)

rolig grej på jobbet

1 Läs mer >>
Trodde jag kände mig pigg när jag cykla hem från jobbet, men väl hemma så somnade vi både i sängen. Nu har vi varit vakna sen åtta och ätit baugetter till middag. Det får bli korvstroganoff imorgon istället.
Skönt att vi har sovmorgon imorgon, jag skulle inte kunna somna nu ändå.

Frallan rör sig hela tiden än så länge är det bara mysigt men jag antar att det kommer göra ondare lite längre fram.
Tänk att det redan gått 7månader, det är helt sjukt. Snart kommer det en liten bäbis och jag är inte alls förberedd på det. Finns så himla mycket saker kvar att göra, börjar få lite små panik nu även fast jag vet att det är ett tag kvar.

kväll

1 Läs mer >>

Bebisen

 

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

 

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

 

 

Du

 

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

 

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


veckan 28 redan 7måna...

0 Läs mer >>
Att jobba 8-16.15 är väl okej men att ha möte till 19.00 efteråt gör att man blir lite lätt trött.
Får se om jag orkar hålla mig vaken till Det okända som går kl 21 ikväll är det från Ekebyhovsslott så lite spännande är det ju.
Men först Sofias Änglar

Frallan sparkar och snurrar runt :)

trött och bubblande b...

0 Läs mer >>
Sitter här med te och smörgås. Vill inte gå utanför dörren idag, vad hände med det varma vädret? -9 är INTE okej.
Men antagligen blir det varmare under dagen. Tror inte att det är halt i alla fall. För cykla ska jag.

Känner av lite värk i ljumsken om det nu heter så. Googlade och det kan vara lite lätt foglossning, men så ont gör det inte. Och bara på ena sidan. Men blir det värre så får jag prata med min bm.

Dags att välja lite kläder, blir nog jeans idag lite varmare så.

Ha en skön måndag!

morgon!

1 Läs mer >>
Det tar så lång tid att klippa ut alla stämplar, men nu är jag äntligen klar!
Ska bli roligt att göra massa kort :)
Kan folk ta och fylla år nu tack!

äntligen klar

2 Läs mer >>
Dela de på mitten och ta bort kärnor och sånt

Stek köttfärs (om du vill fylla paprikorna med det)

Lägg de på ett fat och fyll med köttfärs, vi hade två ägg i köttfärsen också

Lägg på ost (om man vill) och sen in i ugnen 200grader ca 15minuter

Färdigt!
Middagen idag Fyllda ...

2 Läs mer >>
Tyckte de var så söta så de fick följa med hem :)

två små bodys

1 Läs mer >>
På bara drygt en timme har termometern ändrat sig 4grader. Från - 2,7 till 2,5+ känns som det här kommer bli en bra dag!

Frallan tyckte jag var hungrig så det blev ett äpple, tur att det finns frukt hemma!


varmare

2 Läs mer >>

Visst är han söt när han sover?
Och han kommer säkert bli så glad över bilden hihi

min älskling

0 Läs mer >>
så skiner i alla fall solen, idag blir det en promenad! Kanske får kameran följa med också. Måste bara övertyga sambon också att det är mysigt med en promis. Fast först kanske han ska få vakna hihi
Skulle vilja göra våfflor idag, fick ett så bra recept av fina Linda och det är ju så underbart gott. Om jag väcker älskling med våfflor så kanske han vill gå ut sen :)

Måste gå igenom alla bebis kläder i förrådet också, eventuellt finns det något som vi behöver ha inne. Är det bara stora kläder får de gärna stanna där ett tag till. Han är ju inte så stor ännu. Fast hans knuffas rätt bra inne i magen.

Städa skulle också behöva göras, inte något som jag gillar men det är skönt när allt är klart. Det är mest mina grejer som ligger och skräpar. Alla pysselsaker från Panduro och sånt. Men jag vet inte riktigt var jag ska lägga allt. Måste mounta stämplarna först innan de går att använda och det tar tid.

än så länge

0 Läs mer >>Dagens video

0 Läs mer >>

Kanske inte samtidigt då blir det nog förmycket, men gulliga är de :)


lukta gott ska det gö...

0 Läs mer >>
Inte mycket bloggade idag, jag har haft fullt upp - spelat the sims 3 haha.
Fast vi var faktiskt på CG-City Gross också, köpte en eldkorg till mamma i födelsedagspresent och två storpack köttfärs och ett tvättställ till oss :)

Middag blev hemma hos mamma och pappa, först lackade jag ur på en jävla taxichaufför som inte vet vilket håll man kör åt så jag blev tvungen att backa. IDIOT!
Tog kort på maten med älsklings telefon, så de kommer imorgon. Men det var förrätt med räkor. Sen innan varmrätten fick vi röka mega räkor hur gott som helst.
Varmrätten bestod av regnbågs forell också den rökt, potatis och spenat allt var underbart gott!
Ingen orkade efterätt så det var bra att mamma inte gjort någon.

Nu är det melodifestivalen, kan ju inte vara sämre än förra lördagen. Men man vet aldrig.

lördagen