2 Läs mer >>
I flera dagar har vi letat efter våran äggklocka, idag när mamma och älskling var iväg och slängde pappersinsamlingen så gissa vad som låg där om inte den försvunna äggklockan!


försvunnen äggklocka

0 Läs mer >>Dagens video

0 Läs mer >>

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska

vecka 24

1 Läs mer >>
Det här med vagnar är verkligen inte lätt, jag trodde att jag hade bestämt mig. 
Vagn från http://www.billigabarnvagnar.se som med frakt skulle kosta 2974kr. Skötväska, inköpskorg, regnskydd och myggnät ingick i priset och väger 16kg. Låter både billigt och bra och jag gillar färgen. Men sen så ville fästmannen helst köpa vagn i affär då det går att provköra osv. 

Så nu vet jag inte riktigt.. Någon som vill komma med försklag?
som en djungel

3 Läs mer >>
Var hos barnmorskan idag, tog blodprov och blodtryck allt är bra. Fick också lyssna på hjärtljuden, det är så mysigt att höra att han mår bra :)
Fick datum för föräldraträff och en lapp om att jag ska boka in oss på ett informationsmöte där vi ska föda.
Fina Ellen berättade om en bok hon absolut tyckte jag skulle läsa, och idag fick jag två stycken böcker av barnmorksan. Båda är skrivna av Gudrun Abascal
Att möta förlossningssmärtan

Att föda
Så nu har vi lite att läsa!

böcker om att föda ba...

0 Läs mer >>Dagens video

2 Läs mer >>
Fästmannens pappa kom över på en fika, frågade via sms vad han helst ville ha sockerkaka eller kladdkaka dock hann jag börja göra kladdkaka innan han svarade sockerkaka.. så det blev en av varje :)
Min pappa kom också förbi och fikade.


bakade lite idag

2 Läs mer >>
Snöflinga, hjärtan, blomma, paraply, äpple, ros, gran och någon mer :)

stansarna blev köpta

2 Läs mer >>
Under målning
ena hörnet omålat

Klart!

Hörnet klart

Nu ska vi bara önska oss stolsdynor så är köket klart :)

Bordet blev målat!

0 Läs mer >>
'
Lite möglig ost på Coop Konsum Träkvista...

ofräscht

0 Läs mer >>
Frukosten avklarad så nu sitter man här och funderar på vad man ska göra av dagen. Hade tänkt måla köksbordet, men just nu vet jag inte om jag orkar. Kanske bäst att sitta här en stund till :)

När alla bröllopsinbjudningar är klara kan jag ju börja pyssla med annat, har ett kort jag ska göra till en kollega och så börjar folk ju fylla år så egentligen är det inga problem med att få dagen att gå.

Jag skulle vilja gå till Lidl också och handla stansar, 10st för 129kr är verkligen ett bra pris, men då måste man ju först ta sig upp ur soffan och sen klä på sig.. vi får se hur det blir med den saken.

Borde verkligen lägga upp saker på önskelistan också, folk kommer snart gå in och titta på den ju. 

Nej om man skulle ta och engagera sig lite..

saker som borde göras

0 Läs mer >>

Ganska liten

Dagens video

1 Läs mer >>
En liten byggare body och en vit för 49kr inte helt fel :)

andra plagget till fr...

1 Läs mer >>
Igår hade vi studiedag, på förmiddagen var vi uppdelade i olika gruper och besökte olika förskolor på ön, jag fick besöka den äldsta som nyligen bilvit renoverad, den är verkligen fin. Har stora bra planerade avdelningar och en fantastisk verkstad/atelje med hur mycket material som helst.
Men det jag tyckte var mest intressant var att en avdelning bloggade om allt de gjorde, istället för att dela ut en massa lappar och skriva ut bilder så la de upp allt på bloggen. Tänk vad praktiskt, familjen får ett lösenord så att inte vem som helst kan läsa. Tänk att en mormor/farmor nere i skåne kan gå in på en blogg och läsa om vad sitt barnbarn gör varje dag, det skulle jag vilja kunna göra i alla fall.
På eftermiddagen var vi på avdelningen och fixade en massa, bytte ut ett bord, ställde bort en soffa och satte upp saker på väggarna.
Legoplattor på väggen

bananlampan

gårdagens jobb

1 Läs mer >>
Fina Jeanette som ritat den till våran lilla Fralla :)

och så en autograf

Nu måste vi bara hitta en ram också.
Tack!

Frallans första tavla

0 Läs mer >>Dagens video